Non-Ferro metalen inleveren

Wilt u van uw koper, messing, aluminium, zink of lood af?

Als gevolg van verschillende soorten metaal is er een onderscheid gemaakt tussen deze twee type. Door middel van deze twee verschillende categorieën is eenvoudig te zien om welk type het gaat. Zo wordt er namelijk onderscheid gemaakt tussen ferro- en non-ferro materialen. Daarmee zijn de non-ferro metalen vaak producten die geen ijzer als hoofdbestanddeel hebben. Bovendien wordt er binnen de non-ferro metalen ook nog eens onderscheid gemaakt tussen pure metalen. Bijvoorbeeld: Edelmetalen, zware metalen of lichte metalen. Onder andere kunnen van dit laatste type in een verder stadium sierraden worden gemaakt. Verder wordt de overige categorie aangeduid als non-ferro metaallegeringen. Daarmee zijn dit metalen die minder dan 50% ijzer bevatten.

Economische waarde van Non-Ferro

In de afvalverwerking is het de verdeling tussen ferro- en non-ferrometalen belangrijk. Daarmee wordt de economie een stuk aantrekkelijker. Wanneer de verdeling van de twee groepen in een vroeg stadium gebeurd zal de groep non-ferro metalen een belangrijke economische factor vertegenwoordigen. Dat wil zeggen dat de economische waarde van non-ferro metalen wordt bepaald door de kwaliteit van het metaal. Verder heeft het niets te maken met kwantiteit zoals bij ferro metalen. Daarbij wordt de waarde bepaald op basis van kwantiteit.

Metaalafval wordt 100% gerecycled bij AVS Recycling

AVS Recycling koopt alle gangbare soorten ijzer- en staalschroot (ferro). Zo wordt het door ons gesorteerd, bewerkt en opgeslagen. Hierna vindt uw metaalafval de meest efficiënte weg per vrachtwagen of schip naar verschillende staalfabrieken in binnen- en buitenland. Daardoor besparen wij energie en primaire grondstoffen. Ook is het dus minder belastend voor het milieu en goed voor uw portemonnee. Ten slotte wordt dit soort oud ijzer in de staalovens omgesmolten tot nieuw staal. Zo kan het gebruikt worden voor nieuwe toepassingen.

Soorten non-ferro metalen die worden verwerkt

Ferro- en non-ferro metatalen, hebben hun naam te danken aan de scheikundige naam van ijzer. Namelijk Fe. Doordat non-ferro wordt vertaald als geen of zonder ijzer metalen. Verder verdelen wij Non-ferro materialen onder in diverse groepen. Samengevat vindt u een overzicht van materialen die wij innemen.

 • Koper
 • Messing (geel koper)
 • Brons
 • Aluminium
 • Zink
 • Lood
 • Roestvaststaal (rvs)
 • Electro kabel (pvc)
 • Accu’s
 • Gietijzer
 • IJzerdraaisels
Neem contact op

Heeft u non-ferro metalen voor ons?

Wanneer u van uw oud ijzer af wilt, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Neem contact op

Download de AVS Recycling mobiele applicatie

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele schrootprijzen? Hiervoor hebben wij een app laten ontwikkelen en op deze manier kunnen wij u altijd de juiste prijs tonen voor uw oud ijzer en metalen. Benieuwd naar de prijzen van dit moment? Download dan snel onze AVS Recyling app in de Apple App store of de Google Play store

Non-ferro
Non-ferro