Ferro metalen inleveren

Wilt u van uw oud ijzer, staal, gietijzer en/of RVS metalen af?

Binnen de metaal branche kennen wij natuurlijk verschillende soorten metalen. Zoals Ferro en Non-ferro metalen. Vandaar dat deze zijn onderverdeeld in twee categorieën. Eerst wordt er namelijk onderscheid gemaakt tussen de metalen. Zo zijn de Ferro metalen doorgaans legeringen waarbij ijzer het voornaamste bestanddeel is. Verder zijn  “oud ijzer” en “schroot” gangbare termen voor dit soort metaal.

Economische waarde van Ferro

In de afvalverwerking is het onderscheid tussen de metalen belangrijk. Bovendien kan de economie bij de verdere verwerking een scheiding maken tussen de twee groepen. Daarmee wordt de recycling aantrekkelijk. Zo kan met behulp van magneten de scheiding relatief eenvoudig worden gerealiseerd. Doordat deze metalen regelmatig voorkomen, zijn er een diversiteit van technische toepassingen mogelijk. De economische waarde ligt hem dus in de kwantiteit van het metaal.

Metaalafval wordt 100% gerecycled bij AVS Recycling

AVS Recycling koopt alle gangbare soorten ijzer- en staalschroot. Deze worden door ons gesorteerd, bewerkt en opgeslagen. Hierna vindt uw metaalafval de meest efficiënte weg per vrachtwagen of schip naar verschillende staalfabrieken in binnen- en buitenland. Dit bespaart energie en primaire grondstoffen en is dus minder belastend voor het milieu en goed voor uw portemonnee. Tot slot wordt dit oude ijzer in de staalovens omgesmolten tot nieuw staal en kan het gebruikt worden voor nieuwe toepassingen.

Soorten metalen die worden verwerkt

Zoals gezegd, bestaan ferro metalen voor het grootste gedeelte uit ijzer. Hier is ook de naam ferro aan te danken, de scheikundige term voor ijzer is namelijk Fe. Binnen de ferro metalen is staal waarschijnlijk de meest gangbare soort, dit metaal bevat namelijk als hoofdbestand deel ijzer. Ferro materialen of ‘oud ijzer’ kunnen ook weer onderverdeeld worden in diverse groepen. Hieronder vindt u een overzicht van ijzersoorten die wij innemen.

  • Licht ijzer / shredder materiaal
  • Zwaar ijzer / knipijzer
  • Balkijzer
  • Plaatstaal
  • Gietijzer
  • IJzerdraaisel

ferro

Neem contact op

Heeft u ferro metalen voor ons?

Wanneer u van uw oud ijzer af wilt, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Neem contact op

Download de AVS Recycling mobiele applicatie

Wilt u op de hoogte blijven van de actuele schrootprijzen? Hiervoor hebben wij een app laten ontwikkelen en op deze manier kunnen wij u altijd de juiste prijs tonen voor uw oud ijzer en metalen. Benieuwd naar de prijzen van dit moment? Download dan snel onze AVS Recycling app in de Apple App store of de Google Play store

ferro